Wist u dat vogels wel 25 keer per dag poepen? Soms lijkt het wel alsof het állemaal op onze wagens terecht komt. Shit happens! En er is niets zo belangrijk voor de uitstraling van je auto als die mooie, glimmende laklaag. Bescherm ‘m daarom met onze tips!

Wanneer je een plek vogelpoep op je wagen opmerkt, kan je deze best zo snel mogelijk wegwassen. De uitwerpselen kunnen lelijke, doffe plekken in je lak veroorzaken. Dat komt door de temperatuurschommelingen die de lak ondervindt, in combinatie met de vogelpoep.

Door de warmte van de zon wordt je autolak zachter en zet deze uit. Wanneer de wagen weer afkoelt, zal de lak ook weer krimpen. Wanneer er een vlek vogelpoep op je lak zit, verloopt dit proces niet meer gelijkmatig en kan de lak heel licht gaan vervormen. Je ziet dat meestal niet met het blote oog, maar je merkt wel een effect op de lichtreflectie van de lak: je ziet dan een doffe plek.

Zo kan je vogelpoep veilig verwijderen:

Als de vogelpoep al opgedroogd is, leg er dan ongeveer 10min een natte doek op zodat deze los kan weken. Veeg daarna de vogelpoep voorzichtig met een vochtige doek weg. Gebruik hiervoor een zachte spons of microvezeldoek om krassen te voorkomen.

Ook onze Bug&Tar Remover doekjes zijn geschikt voor het verwijderen van vogelpoep (niet ingebrand) en insecten. Je vindt ze in onze automaten in de stofzuigzones.

 

Vogelpoep voorkomen

Zorg ervoor dat je auto altijd een goede waxlaag heeft, dat zorgt ervoor dat de uitwerpselen niet rechtstreeks in de autolak kunnen inwerken. Bij onze wasprogramma’s krijg je altijd een basis wax laag en bij ons ALL-IN programma krijg je een extra laag Teflon wax voor nog meer bescherming.

Let op waar je je wagen parkeert. Plaats ‘m zo veel mogelijk uit de zon en uit de buurt van bomen.

Staat je wagen ergens voor een lange tijd stil? Dan kan je overwegen om er een autohoes over te trekken.