U (en wij ook) heeft er het hele jaar naar uit gekeken: de zomervakantie! U trekt er samen met uw gezin met de wagen op uit, alles is tot in de puntjes geregeld. Maar heeft U ook aan de voorbereiding van uw wagen gedacht?

Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze altijd, maar in dit geval kan het je ook behoorlijk wat overlast en pech besparen. Als je een lange rit voor de boeg hebt, kan je best het volgende even checken:

Vloeistoffen

  • Is uw ruitensproeivloeistof voldoende aangevuld? Als u naar het zuiden trekt, bent u beter af met een zomer sproeivloeistof die ook insecten verwijdert. Neem eventueel zelf een zeemvel en spons mee om de ruiten onderweg proper te maken. U vindt dit doorgaans ook aan de meeste tankstations, maar we weten allemaal hoe smerig deze zijn. ūüė∑
  • Check of uw ruitenwissers zelf nog in goede staat zijn.
  • Controleer ook het oliepeil en de koelvloeistof van uw wagen.

Bandenspanning 

De banden van uw wagen moeten in goede conditie zijn. Ze krijgen het immers zwaar te verduren tijdens de lange rit naar uw vakantiebestemming.

Kijk daarom voor vertrek of de profieldiepte minimaal 3 mm is en of de banden niet zodanig beschadigd zijn dat het problemen zou kunnen opleveren.

Tip: breng alle banden op een gelijke (juiste) spanning: dat bespaart brandstof.

Opgelet: check de bandendruk als uw banden koud zijn! Meet de bandendruk nooit op als de banden warm gereden zijn, u kunt dan namelijk niet vertrouwen op de aanbevolen waarden. Dit kan een te lage bandendruk tot gevolg hebben van zodra de banden afgekoeld zijn.

Te zachte banden veroorzaken een abnormale verhitting van de banden die kan toenemen bij zeer warm weer, wat zelfs kan leiden tot een klapband.

Ter plaatse

U kan ook bij aankomst uw wagen sparen door hem zo veel mogelijk in de schaduw te parkeren. Zo krijgt hij de kans om af te koelen.

Wees voorzichtig met zonnecrème. Dit kan uw lak en interieurbekleding vervuilen en/of beschadigen.

Goed om te weten

Een belangrijk aandachtspunt bij het inladen: plaats de zwaarste voorwerpen zo laag mogelijk tegen de grond, zodat je auto stabiel op de baan ligt.

Verzorg je aircosysteem en voorkom bacteriegroei binnenin. Bacteriegroei is af te remmen door de airco ‚Äėdroog weg te zetten‚Äô. Zet daarvoor ongeveer 5 minuten voordat je op de plaats van bestemming bent je airco uit. De verdamper kan dan drogen.

 

Heeft u ook nog tips voor een succesvolle autoreis naar het buitenland? Laat het ons zeker weten!

Een fijne vakantie gewenst,

Team Carwash Schilde